Restauratie boventafelement en kruivloer

Delen van het boventafelement onder neuten 21 - 22 enz. moeten vervangen worden<br>evenals een groot deel van de kruivloer. 17 februari, molenmakersbedrijf Groot Wesseldijk uit Lochem is gearriveerd. Met hydraulische krikken wordt de kap wat omhoog gebracht. Zo ontstaat ruimte om het boventafelement aan te kunnen pakken.<br>De neuten aan deze kant zijn al verwijderd.
De kap is enigszins opgetild en ligt nu op een tijdelijke ondersteuning. Het boventafelement is gedeeltelijk verwijderd.<br>We kunnen nu tussen de kuip en de romp door naar buiten kijken. De kap rust nu middels enkele blokken op de stijlen. Enkele pennen van de stijlen waren weggerot en deze stijl was iets te kort.<br>Er zijn nieuwe pennen gemaakt en de te korte stijl is aangegoten met kunsthars.
Een nieuw boventafelementdeel op weg naar boven. Door het achterkeuvelensluik naar binnen. Een nieuw boventafelementelement op de kapzolder.<br>Er moeten nog gaten voor de pennen in en dan kan het geplaatst worden. Het oorspronkelijke boventafelement is van grenenhout, voor het nieuwe is gekozen voor douglas.

Februari - maart 2014