Korenmolen De Hoop Almelo
miniatuur miniatuur miniatuur miniatuur miniatuur
menuknop-open
menuknop-sluit
 

Korenmolen De Hoop
Nieuwstraat 71a
7605 AB Almelo

0546-852752

06-51506525

Facebook

disclaimer

webdesign: Eddy Blenke

© 2009 - 2024 De Hoop - Almelo

9 oktober 2020 – DE HOOP GRIJPT NAAST MOLENPRIJS 2020

Ondanks de steun van velen in Almelo en omstreken en de inzet van de vrijwilligers is het de Almelose Korenmolen De Hoop niet gelukt om de meeste stemmen binnen te halen en daarmee de hoofdprijs van € 75.000,00 te winnen.
Wel is ervoor gezorgd dat door middel van elke stem, die 1 euro waard was, een bedrag van € 6.416,00 op de rekening kan worden bijgeschreven.

De Hoop was samen met drie andere molens genomineerd voor de Molenprijs 2020. Tijdens de stemperiode van 9 t/m 30 september 2020 heeft elke molen geprobeerd om zoveel mogelijk stemmen in de wacht te slepen. Van de in totaal 38.181 stemmen kreeg Korenmolen de Hoop 6.416 stemmen en eindigde daarmee op de derde plaats. De winnaar, Molen Ceres uit Bovenkarspel, kreeg 17.164 stemmen.

Mede dankzij de inzet van de vrijwilligers, de zichtbaarheid op social media en vele andere activiteiten hebben heel veel mensen hun stem uitgebracht op de Almelose molen. Het bestuur is blij met alle support; niet alleen van de vele stemmers, maar ook het enthousiasme waarmee de burgemeester en de gemeente, de regionale (social) media, Almelo Promotie en vele anderen hun hulp hebben aangeboden was hartverwarmend. Het dankt iedereen die heeft geprobeerd de winst naar Almelo te halen.

Met de prijs van € 6.416 stemmen kan de bouw van de Molenschuur worden voortgezet. Het bestuur is van plan om door middel van fondsenwerving het resterende bedrag voor het project rond te krijgen. Zij zal de komende tijd iedereen op de hoogte houden van de voortgang en het vervolg.

WIJ GEVEN HET OUDE AMBACHT DOOR AAN ONS NAGESLACHT

Hans van den Elst, voorzitter van de stichting: “Het is jammer dat we de hoofdprijs niet hebben kunnen winnen maar de ondersteuning van zoveel mensen was hartverwarmend; wij danken iedereen daarvoor. De bouw van onze Molenschuur met extra ruimte en betere faciliteiten voor molenaars, leerlingen, vrijwilligers en bezoekers zal ook zonder de hoofdprijs worden voortgezet. Met het gewonnen bedrag gaan we nog meer mensen kennis laten maken met het vak van molenaar en de activiteiten en historie van onze mooie molen. Hiermee geven wij het oude ambacht door aan ons nageslacht en vloeit het gewonnen bedrag indirect terug naar de gemeenschap”.

De BankGiro Loterij Molenprijs is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door De Hollandsche Molen in samenwerking met de BankGiro Loterij. Met de prijs willen beide organisaties laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt een molen in staat een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

lijn

Korenmolen De Hoop
Nieuwstraat 71a - 7605 AB Almelo
0546-852752 -=- 06-29277905

anbi
Facebook

© 2009 - 2024 De Hoop - Almelo