kopkopkopkop

Nationale Molen- en Gemalendag

Nationale Molen- en Gemalendag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 8 mei. Het is een ideale gelegenheid voor iedereen om deze werktuigen die zo’n belangrijke rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van Nederland van nabij te bekijken en te beleven.

De Hoop in Almelo, is geopend van 10.00 - 16.00 uur. Molenaars leiden bezoekers rond. De machtige werktuigen die gebruik maken van windkracht en grote en kleine raderen in beweging brengen, spreken nog steeds tot ieders verbeelding. Het is fascinerend om te zien hoe met deze natuurkrachten het graan tot meel wordt gemalen.

Om deze dag nog aantrekkelijker te maken, is verhalenverteller Loek Boer aanwezig. Een man met een rugzak vol verhalen voor jong en oud. Verhalen die gaan over leuke dingen, over moeilijke dingen, over gekke dingen of over spannende dingen. Laat u verrassen door deze verteller.

En er is nog veel meer:

De fietsroute van 35 km. 'van möl tot möl' is geactualiseerd en verkrijgbaar op de Molen. De route loopt langs tal van bezienswaardigheden rondom Almelo naar o.a. de Pelmolen in Rijssen.