kopkopkopkop

Welkom bij "De Hoop"

Korenmolen de Hoop, Almelo In het centrum van Almelo, aan de Nieuwstraat, vlak bij het station staat korenmolen De Hoop. Regelmatig draaien de wieken om de molenstenen het graan te laten malen. Is er geen wind dan kan er elektrisch gemalen worden.

Het beheer van de molen is in handen van stichting Windkorenmolen De Hoop Almelo en vrijwilligers laten de molen draaien. Tevens is de molen instructiemolen voor de opleiding van vrijwillige molenaars.

Het beheer van de molen is in handen van stichting Windkorenmolen De Hoop Almelo.

Tweemaal per week, op woensdag en zaterdag stellen onze vrijwillige molenaars de molen open voor bezoekers en laten de molen draaien. Ze worden daaarin bijgestaan door groep enthousiaste vrijwilligers.
Tevens is de molen instructiemolen voor de opleiding van vrijwillige molenaars. Meer hierover leest u hier.

In de molen is een winkeltje waar diverse meelproducten te koop zijn. Daarnaast is er een permanente tentoonstelling: "Van akker tot bakker".

Een bezoek aan de molen is zeker de moeite waard. Daarvoor nodigen we u dan ook van harte uit!


Verandering van leverancier
Windkorenmolen De Hoop in Almelo is ingericht om veevoeder te malen. De meelproducten die wij in de winkel verkopen worden dan ook geleverd door een andere molen. Dit was altijd molen De Hoop in Hellendoorn. Vanwege veranderingen in de bedrijfsvoering is het voor De Hoop in Hellendoorn niet langer mogelijk om ons te bevoorraden. Dit betekende voor ons dat we op zoek moesten naar een nieuwe leverancier. Lees meer


Verruimde openingstijden
Vanaf woensdag 4 april zijn we wat eerder open en gaan 's middags een uurtje langer door. We zijn dan tot oktober elke woensdag en zaterdag open van 10:00 tot 16:00.


Almelo's Molenbier
de hoop's witte
de hoop's witte

Op Nationale Molendag 13 mei 2017 is het Almelo's Molenbier gepresenteerd. Het is een een tarwebier volgens Duitse traditie gebrouwen, een zogenaamde Weizen. Gebrouwen met natuurzuivere grondstoffen, water, gerstemout, tarwemout, hop en gist. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5%. Het is uitsluitend te verkrijgen in de winkel van Korenmolen De Hoop.

 
 
momentje
momentje...