kopkopkopkop

Welkom bij "De Hoop"

Korenmolen de Hoop, Almelo

Onderzoek de molen!

Een ontdekkingstocht voor de jeugd

Op woensdag 25 oktober (herfstvakantie) kunnen kinderen, vaders en moeders, opa's en oma's en alle andere geĂ¯nteresseerden Korenmolen De Hoop in Almelo komen onderzoeken.
Ontdek hoe het lukt om een molensteen te laten draaien! Onderzoek hoe een molenaar de kap met de wieken naar een andere kant kan draaien als de wind uit een andere richting komt. Welke weg gaat het graan als het de molen in komt en het uiteindelijk meel wordt?
Probeer dit zelf uit te vinden en terug te vertellen en/of op te schrijven in jouw eigen woorden. Je krijgt van ons opdrachten en schrijfmateriaal waarmee je je ontdekkingen kunt opschrijven.
Voor jongere kinderen is het van belang een volwassene mee te nemen en dit samen te doen.
Er zijn op de verschillende verdiepingen (zolders) van de molen molenaars aanwezig om je te helpen en vooral ook om ervoor de zorgen dat je je veilig in de molen beweegt. Want het is een grote machine waarin je voorzichtig moet zijn.

Er wordt (tegen een kleine vergoeding) gezorgd voor koffie, thee, limonade, koekjes en …...gezelligheid!
Kom samen met je broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje en ontdek zelf hoe de molen in elkaar zit en hoe hij werkt.

Tot ziens op woensdag 25 oktober tussen 10.30 en 15.00 uur tijdens deze speciale kinder‑molen‑onderzoeksdag!

augustus 2017 - Werk aan de molen

We mogen in het algemeen niet klagen over de conditie van onze molen. Desalniettemin blijft er altijd werk aan een molen. Regulier onderhoud plannen we in maar soms kom je voor verrassingen te staan.
Lees hier meer


Almelo's Molenbier
de hoop's witte
de hoop's witte

Op Nationale Molendag 13 mei 2017 is het Almelo's Molenbier gepresenteerd. Het is een een tarwebier volgens Duitse traditie gebrouwen, een zogenaamde Weizen. Gebrouwen met natuurzuivere grondstoffen, water, gerstemout, tarwemout, hop en gist. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5%. Het is uitsluitend te verkrijgen in de winkel van Korenmolen De Hoop.

 
 
momentje
momentje...