kopkopkopkop

Welkom bij "De Hoop"

Korenmolen de Hoop, Almelo In het centrum van Almelo, aan de Nieuwstraat, vlak bij het station staat korenmolen De Hoop. Regelmatig draaien de wieken om de molenstenen het graan te laten malen. Is er geen wind dan kan er elektrisch gemalen worden.

Het beheer van de molen is in handen van stichting Windkorenmolen De Hoop Almelo.

Tweemaal per week, op woensdag en zaterdag stellen onze vrijwillige molenaars de molen open voor bezoekers en laten de molen draaien. Ze worden daaarin bijgestaan door groep enthousiaste vrijwilligers.
Tevens is de molen instructiemolen voor de opleiding van vrijwillige molenaars. Meer hierover leest u hier.

In de molen is een winkeltje waar diverse meelproducten te koop zijn. Daarnaast is er een permanente tentoonstelling: "Van akker tot bakker".

Een bezoek aan de molen is zeker de moeite waard. Daarvoor nodigen we u dan ook van harte uit!

Een nieuwe voorzitter
Vanaf 22 mei heeft onze stichting een nieuwe voorzitter want op die dag heeft Roel Bakker de voorzitterhamer overgedragen aan Hans van den Elst. Roel heeft meer dan elf jaar in het bestuur van de stichting gezeten waarvan vele jaren als voorzitter. Hij vond het nu tijd om het stokje door te geven.
Het bestuur heeft er het volste vertrouwen in met Hans van den Elst een waardige opvolger voor Roel te hebben gevonden. Bestuur, molenaars en vrijwilligers danken Roel ten zeerste voor zijn jarenlange inzet voor de molen en wensen Hans veel succes in zijn functie als voorzitter. Binnenkort zullen we ook een nieuwe secretaris aan u voorstellen. We houden u op de hoogte.


Almelo's Molenbier
de hoop's witte
de hoop's witte

Op Nationale Molendag 13 mei 2017 is het Almelo's Molenbier gepresenteerd. Het is een een tarwebier volgens Duitse traditie gebrouwen, een zogenaamde Weizen. Gebrouwen met natuurzuivere grondstoffen, water, gerstemout, tarwemout, hop en gist. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5%. Het is uitsluitend te verkrijgen in de winkel van Korenmolen De Hoop.

 
 
momentje
momentje...