kopkopkopkop

Welkom bij "De Hoop"

Korenmolen de Hoop, Almelo In het centrum van Almelo, aan de Nieuwstraat, vlak bij het station staat korenmolen De Hoop. Regelmatig draaien de wieken om de molenstenen het graan te laten malen. Is er geen wind dan kan er elektrisch gemalen worden.

Het beheer van de molen is in handen van stichting Windkorenmolen De Hoop Almelo.

Tweemaal per week, op woensdag en zaterdag stellen onze vrijwillige molenaars de molen open voor bezoekers en laten de molen draaien. Ze worden daaarin bijgestaan door groep enthousiaste vrijwilligers.
Tevens is de molen instructiemolen voor de opleiding van vrijwillige molenaars. Meer hierover leest u hier.

In de molen is een winkeltje waar diverse meelproducten te koop zijn. Daarnaast is er een permanente tentoonstelling: "Van akker tot bakker".

Een bezoek aan de molen is zeker de moeite waard. Daarvoor nodigen we u dan ook van harte uit!


zaterdag 9 maart 2019 - werkzaamheden aan de Nieuwstraat
De molen en de parkeerplaats bij de molen zijn nu weer geheel bereikbaar. Daarvoor moet u wel over het vernieuwde deel van de Nieuwstraat. Vanaf het spoor kunt u de straat nog niet in. Vanaf de Schoolstraat is de Nieuwstraat wel open tot net voorbij de molen.

februari 2019 - werkzaamheden aan de Nieuwstraat
Al geruime tijd zijn er werkzaameden aan de Nieuwstraat. Tot nu Werkzaamheden Nieuwstraathebben we er heel weinig last van gehad, de molen was steeds goed bereikbaar, ook met de auto.
Vanaf 25 februari is de Nieuwstraat niet meer toegangkelijk vanaf de Ambststraat. De parkeerplaats op de hoek van de Nieuwstraat-Knoopshöfte is nu alleen nog maar bereikbaar via de Knoopshöfte.
Vanaf 11 februari is de Nieuwstraat ter hoogte van de molen afgesloten voor alle verkeer. Alleen te voet is de molen dan nog bereikbaar. Op de hoek Nieuwstraat-Knoopshöfte is een tijdelijke parkeerplaats ingericht. Deze ligt op ongeveer 125 meter van de molen en hier kunt u uw auto parkeren.


 
 
momentje
momentje...